Fulbright ABD Yüksek Lisans ve Doktora Bursu

ABD'de yüksek lisans ve doktora fırsatı

Fulbright Yüksek Lisans Bursu

Burs Adı Master’s
Burs Başlangıç Dönemi 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi
Burs Süresi En fazla 2 akademik yıl

• Bursiyerin yerleştiği üniversitenin akademik takvimine ve programına bağlı olarak bir akademik yıl (9-12 ay arası)
  • Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)
    • İki yıl veya daha fazla süren programlarda bursun ikinci yıl için devam etmesi, birinci yılın sonundaki akademik başarıya bağlıdır.
Bursun Kapsamı
  • Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:
    • Eğitim ücreti ve masrafları (1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahil)
    • Aylık yaşam masrafları (gidilecek şehre bağlı olarak hazırlanan bir çizelge üzerinden belirlenmektedir.)
    • Üniversite sağlık sigortası
  • Gidiş-dönüş uçak bileti

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız >>>

Fulbright Doktora Bursu

Burs Adı Doctorate
Burs Başlangıç Dönemi 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi
Burs Süresi En fazla 2 akademik yıl

• Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)

! Fulbright Bursu doktora programının ilk iki yılını kapsadığından, geri kalan yıllar için bursiyerlerin gerekli maddi desteği kendilerinin (aile, okul, asistanlık, vb.) sağlaması gerekmektedir.

Bursun Kapsamı
  • Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:
    • Üniversite sağlık sigortası
  • Gidiş-dönüş uçak bileti