Hiroshima Üniversitesinde Değişim Programı

Üniversitemizin işbirliği anlaşması imzalamış olduğu, Japonya’da bulunan Hiroshima Üniversitesi tarafından öğrenci değişim programı başvuruları açılmıştır.

Öğrenci seçimi, Hiroşima Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart arasındaki değişim anlaşmasına dayanmaktadır.

Başvular için ilgili web adresi; https://www.hiroshima-u.ac.jp/en/husa/applprocedure.

HUSA programıyla ilgilenen öğrenciler, Dış ilişkiler koordinatörlüğü birime danışmalıdır.

HUSA programına ilgi duyan öğrenciler başvuru belgeleri Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne 17 Şubat 2020 tarihine kadar teslim edilmesinin ardından aday gösterilecektir.  Başvuru belgelerinin alınmasından sonra HUSA Komitesi, öğrencilerin seçimini yapacaktır. HUSA Komitesi burslar için sınırlı sayıda seçkin öğrenciyi Japonya Öğrenci Hizmetleri Örgütü'ne (JASSO) aday gösterecektir.

Ağustos ayı sonlarında JASSO, Hiroşima Üniversitesi bursu duyurusunu haberdar edecektir. Başvuru sahiplerine, sonuçların Eylül ayı sonlarında kendi üniversitelerinin dış ilişkiler ofisi aracılığıyla bilgi verilecektir. JASSO bursunun ayrıntıları için burs bölümüne bakınız.

Başvuru belgelerinin ayrıntıları için Başvuru belgeleri bölümüne bakınız.

Başvuru Koşulları

• Öğrencilerin Hiroşima'da kaldıkları süre boyunca üniversitelerinde lisans veya yüksek lisans programına kayıtlı olmaları gerekmektedir.
  • Öğrenciler iyi bir akademik geçmişe sahip olmalıdır.
  • Öğrenciler Japon kültürüne ve topluma açık bir ilgi göstermelidir.
  • Öğrenciler derslerini anlayabilmek, sunum yapabilmek, rapor yazabilmek ve sınav olabilmek için yeterli İngilizce VEYA Japonca dil yeterliliğine sahip olmalıdır.
  • HUSA'ya yeterli dil becerisi olmadan katılmak akademik başarıda zorluklara neden olabilir.

Dil Yeterlilik Gereksinimi

• Adayların İngilizce veya Japonca dillerinde ders içeriğini anlamaları gerekmektedir.
  • Dil yeterlilik belgesi ile ilgili olarak lütfen "Başvuru Belgeleri" ne bakınız.