IV. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu - Kazakistan

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir. Türkiye ve diğer ülkelerden gelen öğrenciler bölgeyi ve birbirini tanıma, istediği dil ve lehçede pratik yapma imkanı bulacaklardır. Program,  değişik ülkelerden gelen değerli öğretim üyeleri tarafından tarih, kültür , Türkoloji vb. alanlarda seminerler katılma imkanı sunmakladır.

Yer                         : Kazakistan’ın Türkistan kenti

Yaz okulu tarihi  : 18 Haziran – 15 Temmuz 2018

Başvuru şartları :

• Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve  Edebiyatları,  Siyasal, Uluslararası İlişkiler vb. alanlarda okumakta olan 1.2.3. sınıf öğrencileri katılabilir.
  • Başarı, not ortalaması vb şartlar aranmamaktadır.

Yolculuk ve diğer masraflar:

• Uçak bileti öğrenciye aittir. Atlasjet havayollarının hizmet verdiği uçakla Çimkent’e gelen öğrenciler, Çimkent’te karşılanıp üniversite kampüsüne götürülecektir.
  • Ders, gezi, şehirlerarası ulaşım, barınma ve yemek, içme masrafları Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.

Başvurular için aşağıdaki belgeleri Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'ne getiriniz.

• Başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Öğrenci belgesi
  • 1 vesikalık fotoğraf

(ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, Terzioğlu Kampüsü, Siyasal Bilgiler Fakültesi Binası, Zemin Kat, 17020, Çanakkale)

Başvurular  Hoca  Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi’ne resmi olarak iletilecektir. Öğrencilerin değerlendirilmesi ve kabulü Hoca  Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi  sorumluluğundadır.

Son başvuru tarihi :  15 Mart 2018

Ayrıntılı bilgi için :

ÇOMÜ :  Banu  Akkök, banu.akkok@comu.edu.tr

Hoca  Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi : Abdullah Çataklı, abdullah_catakli_70@hotmail.com