Japon Hükümeti (Monbukagakusho: MEXT) Japonca ve Japon Kültürü Araştırmaları Bursu 2019-2020 Akademik Yılı için verilecektir.

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (Monbukagakusho:MEXT) tarafından, Japonya ve Japon kültürünü tanımak ve Japonca bilgilerini geliştirmek isteyen yabancı öğrencilere Japonya'daki Nanzan Üniversitesinde 1 yıl süreyle burs verilecektir.

Japonya'ya gidip eğitim görmek için lütfen eklerdeki tüm gerekli bilgileri okuyun. Ayrıca, tüm başvuru sahiplerinin bu burs için gerekliliklerin ve prosedürleri en ince ayrıntısına kadar incelemesi gerekmektedir. Belirtilen niceliklerin dışındaki öğrencilerimiz başvuru yapamaz.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANACAK TEMEL ŞARTLAR:
(1) Tabiyet: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak (ancak aynı zamanda Japon vatandaşı olmamak).

(2) Yaş sınırı: 1 Nisan 2018 tarihi itibariyle 18 – 30 yaşları arasında olmak. (2 Nisan 1989 ile 1 Nisan 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak.)

(3) Eğitim düzeyi: Başvuru esnasında ve burs süresi zarfında (Japonya dışında) bir üniversitede Japonca veya Japon kültürü ile ilgili bir bölümde lisans öğrencisi olarak kayıtlı bulunmak. (Yan dal olarak kayıtlı öğrenciler başvuramaz.) Ancak 1 Nisan 2019 itibariyle Japonca eğitiminin birinci yılında olanlar başvuramazlar.

(4) Japonca düzeyi: Japonya'da eğitimi takip edebilecek düzeyde Japonca biliyor olmak.

(5) Sağlık durumu: Japonya'daki üniversitelerde çalışmalarını yapmaya ruhsal ve bedensel olarak engeli bulunmamak.

(6) Bursun başlangıcı: Kabul edildiği üniversitenin belirlediği tarihte (Eylül veya Ekim 2019)Japonya'da olmasına engel durumu olmamak.

(7) Vize: Bursun başlangıcından itibaren öğrenci vizesi ile Japonya'ya gidilmesi zorunludur.

Aşağıdaki belgeler ektedir:

1. MEXT Bursu 2019-2020 Adaylara Talimatlar
2. 2019 Japon Hükümeti Başvuru Formu (MEXT) Bursu (Japonca ve Japon Kültürü Araştırmaları Bursu)
3. Nanzan Üniversitesi 2019-2020 için MEXT Burs Başvurusu
4. Tavsiye Mektubu

Son başvuru tarihi: 22 Mart 2019 (JST) Tüm evrakların son başvuru tarihine kadar alınması gerekmektedir.

Japon Büyük Elçiliği tarafından yayınlanan MEXT Bursu "Sıkça Sorulan Sorular" kısmını dikkatlice okumanız tavsiye olunur.

Başvuru yeri :

Başvuru belgelerini hazırladıktan sonra Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'ne getiriniz,  belgeler kurumsal olarak Nanzan Universitesi'ne  iletilecektir.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü

Terzioğlu Kampüsü, Siyasal Bilgiler Fakültesi Binası, Zemin Kat  ,17020 Çanakkale, Turkey

Tel : +90.286.218 00 18 / Dahili: 4089, E-mail:  hbasaran@comu.edu.tr

1.MEXT Scholarship 2019-2020 Instructions to Applicants.pdf