Japonya’da bulunan MEXT bursu ile Nanzan Üniversitesi tarafından 2024-2025Akademik yılı için değişim programı başvuruları açılmıştır.

Üniversitemizin iş birliği anlaşması imzalamış olduğu, Japonya’da bulunan MEXT bursu ile Nanzan Üniversitesi tarafından 2024-2025 Akademik yılı için değişim programı başvuruları açılmıştır.

Japon Hükümeti, “Monbukagakusho: MEXT” için başvuruların 2024-2025 Akamdemik yılı için başvuruların açıldığını  bildirmiştir.  2024 -2025 Akademik Yılı (Güz ve Bahar) için öğrencilerimiz burs için başvurabilir.

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (MEXT: Monbukagakusho), Japon Dili ve Japonca konusundaki anlayışlarını derinleştirmek için Japonya’da bir yıl boyunca okumak isteyen uluslararası öğrencilere burs sunmaktadır.

Aşağıdaki belgeleri çok dikkatli okuyunuz, gerekli şartları sağladığınızdan emin olunuz. Belgeleri hazırladıktan sonra cooperation@comu.edu.tr adresine gönderiniz ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğüne teslim ediniz.

• Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi,
  • Dış İlişkiler Koordinatörlüğü,
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi Binası,
  • Zemin Kat 17020,  Çanakkale

Eksik başvurular MEXT tarafından değerlendirilmeyecektir.

1. MEXT Scholarship 2024-2025 Instructions to Applicants
  2. 2024 Application Form for Japanese Government (MEXT) Scholarship (Japanese Studies Students)
  3. MEXT Scholarship Application for Nanzan University 2024-2025
  4. Letter of Recommendation

Son başvuru tarihi: Pazartesi 19 Mart 2023, 12:00

Tüm belgelerin yukarıdaki son tarihten önce Ofisimiz tarafımızdan alınması gerekmektedir.

Bu başvuru belgeleri sadece burs içindir.

NOT: SADECE N2 BELGESİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZ BAŞVURU YAPABİLİR.