Kanada’da bulunan Kanada Hükümeti Bursu ile Newfoundland Memorial Üniversitesi tarafından 2024-2025Akademik yılı için değişim programı başvuruları açılmıştır.

Kanada’da bulunan Kanada Hükümeti Bursu ile Newfoundland Memorial Üniversitesi tarafından 2024-2025 Akademik yılı için değişim programı başvuruları açılmıştır.

Kısa süreli değişim ve araştırma amaçlı Kanada Hükümeti Bursu verilecektir. Bu, kısa süreli veya araştırmaya dayalı değişim için geçerlidir ve süre genellikle yaklaşık 4 aydır.Başvuran adaylarımız Newfoundland Memorial Üniversitesi web sitesine Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüz tarafından nomine edilirler.

İstenilen Belgeler  (https://www.mun.ca/goabroad/visiting-students-inbound/#d.en.270078)

1. Pasaport Bilgileri (Ön yüzü fotokopisi)
  2. Gizlilik Bildirimi Beyanı (https://www.educanada.ca/scholarships-bourses/assets/pdfs/privacy-notice-statement-non-canadians-eng.pdf)
  3. Niyet mektubu
  4. Tam zamanlı kayıt mektubu
  5. Transkript (İnglizce)
  6. Öğrenci Belgesi ( Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanacaktır.)
  7. Tavsiye Mektubu (Öğretim elemanı tarafından) antetli kağıt üzerine bir mektup. Bu mektubun teslim tarihi itibariyle son altı ay içinde tarihli olması gerekmektedir.
  8. Anlaşma metni ( Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanacaktır.)
  9. (Yalnızca Araştırma Öğrencileri) Kanadalı bir danışmandan davet mektubu
  10. İngilizce yeterlilik. (Bu, Burs programının bir zorunluluğu DEĞİLDİR. Ancak Memorial Üniversitesi, öğrencilerden Kabul ekibi tarafından kabul edilebilir bir İngilizce yeterliliği ölçüsü sağlamalarını isteyecektir.
  • Intensive English Bridge Program (ESL Program at Grenfell Campus, Corner Brook)
  • Cambridge Assessment English
  • Canadian Academic English Language (CAEL) Assessment
  • Canadian Test of English for Scholars and Trainees (CanTEST)
  • Duolingo English Test
  • IELTS Academic
  • Michigan English Test (MET)
  • Pearson Test of Academic English (PTE Academic)
  • Test of English as a Foreign Language (TOEFL)
  • Minimum requirements, for example, include an iBT TOEFL of 79, IELTS of 6.5, or Duolingo of 115 (plus sufficient band scores). Students seeking MBA classes (Master's of Business Administration) will require a TOEFL of 95 or IELTS of 7.

Lütfen iki ayrı süreç olduğunu unutmayın: Biri Memorial Üniversitesi'ndeki değişim için, diğeri ise Kanada Hükümeti bursu içindir.

Tam burs programı bilgileri ve gereklilikleri için lütfen Kanada Hükümeti'nin Kanada'daki Study in Canada ziyaret edin.