Kanazawa Üniversitesi Kısa Süreli Program (KU-SSP) açılmıştır.

Üniversitemizin işbirliği anlaşması imzalamış olduğu, Japonya’da bulunan Kanazawa Üniversitesi tarafından öğrenci değişim programı başvuruları açılmıştır.

Kanazawa Üniversitesi Kısa Süreli Program (KU-SSP)

Amaç

Bu program, Kanazawa Üniversitesi ile değişim anlaşması olan kurumlardan olan öğrencilere Japon dili ve kültür kursları vermektedir.

Dersler

Yaz Programı (Festival Ziyareti): 22 Haziran - 10 Temmuz (3 hafta)【Değişiklik yapılabilir】

Kış Programı (Japon Yeni Yılı): 27 Aralık 2015 - 16 Ocak 2021 (3 hafta)【Değişiklik yapılabilir】

Bahar Programı (Japon Kültürüne Dokunuş): 15-24 Şubat (10 gün)【Değişiklik yapılabilir】

Öğrenci sayısı

Her kurs için 20

Aranan Yeterlilikler

Başvuru sahipleri aşağıdaki koşulların tümünü karşılamalıdır.

1. Şu anda Kanazawa Üniversitesi'nin ortak üniversitelerinde lisans programına kayıtlı olmak,

2. Akademik açıdan iyi durumda olmak,

3. Yurtdışında eğitimin yanı sıra akademik ve diğer kültürel etkinliklere kendilerini adamaya yönelik açık bir amaca sahip olma,

4. Programı bitirdikten sonra ev sahibi kurumlarına dönüp eğitimlerine devam etmek,

5. Japonya'da uygun vize statüsü alabilme,

6. İngilizce (CEFR B2 düzeyi) konusunda uzmanlaşmak ve muhtemelen bir yarıyıldan fazla bir süre için Japonca eğitimi almış olmak.

Konaklama

Öğrenciler bir otelde (TBA) kalacaklardır.

Kış Programına katılanlar, yerel bir ailenin yanında bir konaklama deneyimi yaşama şansına sahiptir.

Konaklama bedeli program ücretine dahildir.

Program Ücreti

Yaz ve Kış Programları için 200.000 JPY

Bahar Programları için 100.000 JPY

Program ücretine aşağıdakiler dahildir:

· Öğrenim Ücreti (Japon Dili ve Kültürel Çalışmalar)

· Kanazawa şehri konaklamaları (Otel ve / veya Ev-konaklama)

· Gezi dahil program etkinlikleri

Program ücreti şunları içermez:

·Kanazawa'ya yurtiçi ve yurtdışı seyahat

·Seyahat Sigortası (Öğrenciler program boyunca seyahat sigortası kapsamında olmalıdır.)

· Yemekler (Öğrencilerin otelde kaldıkları sırada günlük öğle ve akşam yemeği için ödeme yapmaları gerekir. Evde kalındığında, dışarıda yemek hariç tüm yemekler ev sahibi aile tarafından servis edilecektir.)

Japonya Öğrenci Servisleri Organizasyonu (JASSO) Bursu - 80.000 JPY

Kanazawa Üniversitesi ile Öğrenci Değişimi hakkında bir anlaşma imzalayan ve Japonya ile diplomatik ilişkisi olan ülke veya bölgelerin vatandaşlığına sahip olan kurumlara ait her programa 20'ye kadar katılımcıya JASSO olarak kabul edilirse aylık ödeme yapılır ( Japonya Öğrenci Hizmetleri Organizasyonu) bursu vermiştir. (Not: Tayvan ve Filistinli öğrenciler de uygun kabul edilir. Japon vatandaşlığına sahip öğrenciler uygun DEĞİLDİR.)

KU-SSP2020 BAŞVURUSU

Adım 1: Başvuru formunu doldurun ve aşağıdaki belgeleri hazırlayın.

-Başvuranın kendi kurumundan transkript (1 kopya, PDF formatında)

-Kimlik fotoğrafı (1 kopya, 3 cm x 4 cm, JPEG veya diğer dijital formatta)

-Başvuranın pasaportunun kimlik sayfasının fotokopisi (1 kopya, PDF formatında)

-Japonca veya İngilizce Yeterlilik Belgesi (veya dil eğitimi uzmanı tarafından verilen bir tavsiye mektubu) (1 kopya, PDF formatında)

Adım 2: Tamamlanan başvuru evraklarını Dış İlikliler Ofisine teslim ediniz. Kanazawa Üniversitesi'nin sadece başvuru sahibinin kendi kurumu aracılığıyla başvuruyu kabul ettiğini unutmayın. Bireysel bir başvuru işleme alınmayacaktır.

Adım 3: Başvuranın ev sahibi kurumu başvuru materyallerini aşağıdaki tarihlere kadar Kanazawa Üniversitesi'ne gönderecektir:

Başvuru materyalleri online olarak web sitesinde (http://kuglobal.w3.kanazawa-u.ac.jp/eg/sie/) bulunabilir. Öğrenciler tarafından bireysel olarak yapılan başvurunun kabul edilmeyeceğini unutmayın.

Son başvuru tarihi

Yaz Programı için 14 Şubat 2020

Kış Programı için 4 Eylül 2020

Bahar Programı için 2 Ekim 2020

Kabul Bildirimi

Kanazawa Üniversitesi, öğrencilere programa kabullerini Mart 2020'de (Yaz Programı için), Ekim 2020'de (Kış Programı için) ve Kasım 2020'de (Bahar Programı için) ev sahibi kurumları aracılığıyla bildirecektir. Kabul mektubu aldıktan sonra bir ay içinde, öğrencilerin Kanazawa Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Bölümü'ne Sağlık ve Bağışıklık Sertifikası vermeleri gerekmektedir.

Vize

Bazı ülkelerin öğrencilerinin Japonya'ya "Geçici Ziyaret (turist) Vizesi" almaları gerekebilir. Vize alma hakkında bilgi için lütfen bakınız:

Japon Vizesi Rehberi

Japon Büyükelçilikleri, Konsolosluklar ve Daimi Görevler

KU-sigorta

Katılımcıların tıbbi masrafları ve kişisel sorumluluğu kapsayan KU sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Sigorta ücreti program ücretine dahildir.

Dersler

Japon Kültürü ve Dili (Yaz ve Kış Programları için 2 transfer kredisi ve Bahar Programı için 1 transfer kredisi)

Her programın Japonca kursu ve kültür kursu olmak üzere iki bölümü vardır. Dil kursunda, ev sahibi kurumunuzda öğrendiğiniz dilbilgisini gözden geçirecek ve Japonya'daki günlük yaşam ve kültür sınıfınız için ihtiyaç duyacağınız daha fazla kelime bilgisi ve iletişim becerileri öğreneceksiniz. Kültür sınıfı, günlük kültürün yanı sıra Japon geleneksel kültürünün temellerini tanıtılacaktır. Farklı konularda da faaliyetler vardır ve dil ve kültür derslerini tamamlayacaktır. Kültür dersi ile ilgili kelimeleri öğreneceksiniz.

Örnek konular:

1. Sado (Çay Töreni)

2. Kenrokuen Bahçesi

3. Wagashi (Japon tatlıları)

4. Evde konaklama (Kış kursu)

5. Kinpaku (Altın varak)

6. Wadaiko (Japon davulları)

7. Shirakawago

8. Budo (Japon Savaş Sanatı)

9. Yaz Festivali

KU-SSP_Application form.xlsx