Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Uluslararası İşbirliği Birimi

Özbekistan'ın Karshi Devlet Üniversitesi ile Potansiyel İş Birlikleri ve Değişim Programları Görüşüldü

Özbekistan'ın Karshi kentinde bulunan Karshi Devlet Üniversitesi ile potansiyel iş birlikleri ve değişim programları konusunda önemli görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde, karşılıklı iş birliği olanakları ve akademik değişim programlarına ilişkin detaylar ele alındı.

Karshi Devlet Üniversitesi'nden Dilsuz Musayeva'nın yanı sıra, Türkiye'den katılımcılar arasında Üniversitemizi temsilen Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Yıldız, Erasmus ICM sorumlusu Serkan Saylık ve Uluslararası İkili İş Birliğinden sorumlu Dr. Hakan Başaran yer aldı.

Görüşmeler sırasında, iki üniversite arasında akademik personel ve öğrenci değişim programlarının yanı sıra ortak araştırma projeleri ve eğitim programları konularında iş birliği potansiyelleri değerlendirildi. Ayrıca, kültürel etkileşim ve dil öğrenme olanaklarının da ele alındığı belirtildi.

Karshi Devlet Üniversitesi ile yapılan bu görüşmeler, Türkiye ile Özbekistan arasındaki akademik ilişkilerin güçlenmesine ve uluslararası iş birliğinin artmasına önemli bir katkı sağlayacak.